Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd a la Elina

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Jag gillar att baka bröd och experimenterar gärna. Detta är mitt senaste bröd. Det är både lättbakat och gott färskt som dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull och tillsätt vattnet. Värm till fingervarmt (37 grader). Smula jästen i en bunke och häll på vätskan. Blanda i honung, solrosfrön och morötter. Tillsätt grahamsmjölet och sedan vetemjölet samt saltet. Arbeta degen i 10 minuter i bakmaskin eller 15 minuter förhand. Degen kan vara lite kladdig. Jäs under bakduk i ca 40-60 minuter (till dubbel storlek). Sätt ugnen på 200 grader. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Forma till två limpor och lägg de på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i 30-40 minuter ( till dubbel storlek). Om du vill kan du pensla med ägg eller mjölk. Ställ in i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter. Om du knackar på brödet och det låter ihåligt är det klart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.