Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med örtkryddor

 
  • Tid: 2 timmar 40 minuter
Skriv ut

Det här brödet passar fint till soppor och rätter med grönsaker eller fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma vattnet (inte över + 37 grader)
  2. Rör i jäst, salt, honung, färska örtkryddor och speltmjöl.
  3. Knåda degen blank och smidig och låt den jäsa i skålen i 1 timme.
  4. Knåda igenom degen igen, forma en rulle och lägg den i en smord avlång brödform.
  5. Låt degen efter jäsa ca 40 minuter i formen
  6. Grädda brödet i 200 grader ca 50-55 minuter. Vänd ut ur formen och låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.