Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brödpudding med mandel och aprikosgrädde

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ta vara på sockerkakan och gör denna läckra och enkla brödpudding!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform, ca 1½ liter, med smör och ströbröd.
  2. Skär sockerkakan i ca 2 cm stora tärningar. Vispa samman ägg, gräddmjölk och bittermandelarom i en bunke. Blanda försiktigt ner sockerkakan i äggsmeten och häll ner den i formen. Pressa försiktigt och strö över mandeln.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna lite i formen innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper på ett galler.
  4. Aprikosgrädde: Vispa grädden och gräddfilen tills det börjar tjockna. Mortla fänkålsfröna. Vänd ner aprikosmarmeladen och fänkålsfröna.
  5. Servera brödpuddingen med aprikosgrädden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.