Ta vara på sockerkakan och gör denna läckra och enkla brödpudding!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform, ca 1½ liter, med smör och ströbröd.
- Skär sockerkakan i ca 2 cm stora tärningar. Vispa samman ägg, gräddmjölk och bittermandelarom i en bunke. Blanda försiktigt ner sockerkakan i äggsmeten och häll ner den i formen. Pressa försiktigt och strö över mandeln.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna lite i formen innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper på ett galler.
- Aprikosgrädde:
Vispa grädden och gräddfilen tills det börjar tjockna. Mortla fänkålsfröna. Vänd ner aprikosmarmeladen och fänkålsfröna.
- Servera brödpuddingen med aprikosgrädden.
Publicerat den
27 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar