Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownietårta med hallonmousse

 
Skriv ut

Från Ica-bladet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Browniebotten: Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör i micron. Tillsätt socker och rör tills det är jämt fördelat. Tillsätt äggen och rör om. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet.
  2. Smörj en form med löstagbar kant. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg på bottnen av formen. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt svalna.
  3. Hallonmoussefyllning: Mixa hallonen med stavmixer. Passera genom en finmaskig sil. Koka upp den släta purén med gelésocker. Ta från värmen. Rör ner vaniljsockret. Vispa grädden fluffig. Vänd ner purén då den har börjat stelna något (den ska fortfarande vara rinnig). Bred moussen över bottnen (låt formens kant sitta kvar). Låt stå i kylen minst 3 timmar.
  4. Garnering: Vid servering lossa tårtan ur formen, dra av bakplåtspappret och lägg tårtan på ett fat. Garnera med spritsad grädde och färska hallon samt citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.