Seg och god botten som kan ätas som den är, men vem vill missa en frisk mousse som denna?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Rör ihop smör och socker.
- Rör ner äggen ett i taget och blanda med chokladen. Sikta ner kakao, vaniljsocker och mjöl och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Låt kakan kallna i formen.
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Mixa blåbären till en fin puré. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt och blanda med blårbären.
- Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner dem i äggsmeten.
Blanda ner gräddfilen, vispa grädden coh vänd ner i smeten.
- Häll smeten i formen på den kalla kakan, låt stå i kyl ca 5 timmar.
Ta kakan ur formen och garnera med blåbär.
Publicerat den
2 maj 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tårtan var jättegod, men som fin har skrivit i kommentaren så var den väldigt seg.