Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownietårta med blåbärsmousse

(1 kommentar)  
Brownietårta med blåbärsmousse Brownietårta med blåbärsmousse
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Seg och god botten som kan ätas som den är, men vem vill missa en frisk mousse som denna?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Rör ihop smör och socker.
  3. Rör ner äggen ett i taget och blanda med chokladen. Sikta ner kakao, vaniljsocker och mjöl och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna i formen.
  4. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Mixa blåbären till en fin puré. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt och blanda med blårbären.
  5. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner dem i äggsmeten. Blanda ner gräddfilen, vispa grädden coh vänd ner i smeten.
  6. Häll smeten i formen på den kalla kakan, låt stå i kyl ca 5 timmar. Ta kakan ur formen och garnera med blåbär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • UllaC 21 november 2010

    Tårtan var jättegod, men som fin har skrivit i kommentaren så var den väldigt seg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.