Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalastårta med blåbärsmousse och ahlgrensbilfluff

 
Skriv ut

En smaskig smakkombination som passar så väl stora som små: Ljusa bottnar med blåbärsmousse och Ahlgrensbilarfluff, spacklad med smörkräm och dekorerad med marsipan och sockerpasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbottnar: Vispa ägg+socker Blanda i mjölblandningen Grädda ca 40 min 175 grader i en smörad och brödad springform i ugnen. Blåbärsmousse: Lägg gelatinet i blöt i fem minuter. Vispa grädde och florsocker. Värm hälften av blåbären i en kastrull med gelatinet. Rör samman.
  2. Ahlgrensbilarfluff: Klipp godiset i mindre bitar. Smält i grädde på låg värme i en kastrull Det får EJ koka. Ställ i kylen över natten och vispa som vanlig grädde dagen efter.
  3. Smörkräm: Alla ingredienser skall vara rumsvarma. Vispa smöret med florsockret och smaksättningen, mjukt, vitt och luftigt. Häll i mjölken. Lite i tagen tills smörkrämen känns lätt och luftig. Tillsätt till sist äggulorna och vispa med dem en stund så smörkrämen får en fluffig konsistens. 2-3 timmar i kylen Det som inte går åt kan du lätt frysa in och använda en annan gång. Lägg helst ihop tårtan dagen innan så den får stå och gotta sig. Spackla även på smörkrämen. Låt den med fördel vara i en springform med plastfolie över. Då kan ni dra åt folien så den får den formen ni vill ha ex rundade kanter.
  4. Dekorarea tårtan med valfria dekorationer. Jag har valt marsipan täcke och sockerpasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.