Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bruna bönans soppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den lilla bruna bönan kan användas som annat än tillbehör till fläsk. En värmande mustig soppa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bönorna rikligt i blöt över natten. Slå bort vattnet. Lägg bönorna i 1 1/2 liter vatten, tillsätt saltet. Koka i ca 1 1/2 timme.
  2. Häll av vattnet men spara det till buljongen. Medan bönorna kokas ansas och hackas grönsakerna.
  3. Rör ned alla ingredienser utom fläsket och smöret i böngrytan. Koka på svag värme ca 20 min.
  4. Vispa soppan kraftigt så att bönorna går sönder. Med mixer blir det lätt för finfördelat. Strimla och bryna fläsket i fettet.
  5. Servera soppan het, garnerad med fläsket och det kryddgröna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.