Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bruschetta med svamp och rostad vitlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vitlöken blir mild, mjuk och krämig när man bakar den i ugnen

Ingredienser

Instruktioner

Dela svampen i mindre bitar. Lägg den i en skål och blanda med olivolja, vinäger och örter, salt och peppar. Låt marinera minst 2 timmar, men gärna längre. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta de hela vitlökarna tills köttet är mjukt, 30-40 minuter. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Rosta brödet i ugnen cirka 10 minuter, vänd efter halva tiden. Droppa lite olivolja på brödet. Stek svampen i het stekpanna. Bred vitlöksköttet på brödskivorna och fördela den nystekta svampen över. Krydda med havssalt och dra över några varv med pepparkvarnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.