Passa på att njuta av kål på alla sätt, som här i pajbaket.
Instruktioner
- Pajdeg:
Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen i ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. åt stå i kylen i minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
- Förväll brysselkålen i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Låt rinna av noga. Fördela brysselkål och getost i pajskalet.
- Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Publicerat den
17 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar