Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgursallad med oliver och fetaost

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Bulgur har en fyllig smak och är mycket lättlagat. Här använder jag grynen i en sallad som är frisk, mjuk och matig och därför passar fint till sommarens grillfester eller picknic.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll bulgurgrynen i en stor skål. Koka upp buljongen, häll den över och låt dra 20–30 minuter.
  2. Klyv tomaterna, gröp ur kärnorna och skär tomatköttet i bitar. Skiva löken, hacka persiljan och basilikan eller myntan.
  3. Blanda bulgurgrynen med tomater, lök fetaost, persilja och mynta.
  4. Blanda dressingen och häll den över salladen. Låt salladen dra till sig smakerna en stund. Strö över oliverna och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.