Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cake salé med fetaost, tomat och svarta oliver

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Cake salé är en fransk klassiker på buffébordet och kan varieras. Här är med fetaost, tomat och svarta oliver. Du kan stoppa i vad tycker är gott...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Vispa ägg, olja och vätska (vin eller mjölk) i en bunke.
  3. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen lite åt gången i smeten. Rör tills blandningen blir jämn.
  4. Blanda ner salt, peppar och den rivna osten.
  5. Dela osten i små kuber och skär de torkade tomaterna i mindre bitar.
  6. Blanda ner ost, tomater och oliver i cakesmeten.
  7. Rör försiktigt ner smaksättningsingredienserna
  8. Häll smeten i en smörad och bröad avlång kakform cirka 1,5 liter och grädda i ca 45 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • monbjon 9 juni 2008

    Har precis bjudit på denna rätt. Mycket god och uppskattad på buffébordet.

  • Matilda03 18 februari 2011

    det

  • Matilda03 18 februari 2011

    Brukar själv göra cake med skinka, ost o gröna fyllda oliver. Skall testa denna fyllning ikväll. Det låter jättegott!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.