Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgursallad med rostade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god vegetarisk sallad eller varför inte servera till det grillade!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grönsaksbuljongen, lägg i bulgur och låt koka i 7 minuter. dra sedan kastrullen åt sidan och låt den stå och svalna.
  2. Hetta upp en stekpanna. Skär paprika, rödlök och zucchini i cm-stora bitar. Rosta i stekpannan tills de blir mjuka och får bra färg tillsammans med rosmarinen.
  3. Hacka persiljan. Tärna ner tomaterna. Blanda sedan bulgur, tomater, persilja, oliver och de rostade grönsakerna i en bunke. Tillsätt några matskedar olivolja och sherryvinäger. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner spenaten.
  4. Riv ner skalet från citronen i gräddfilen och smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg sedan bulgurblandningen i en skål och ringla över gräddfilsdressingen eller servera på sidan av. Servera med bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.