Det här är riktiga lyxbullar som smakar vår!
Instruktioner
- Lös upp jästen i lite av den ljumma mjölken. Häll över resten av mjölken och tillsätt resten av ingredienserna, men spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta till en smidig deg, gärna i en köksmaskin. Låt degen jäsa övertäckt 45 minuter.
- Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bord, dela i två delar och kavla ut varje del till en stor rektangel, ca 1 cm tjock. Bred smör över hela degen. Strö rörsocker på nedre halvan av degen och pudra på kanel.
- Blanda tunt skivad rabarber med majsstärkelse och fördela det på den nedre delen. Avsluta med hackad vit choklad och vik den övre smörade halvan över fyllningen.
- Skär remsor av degen. Snurra till fina knutar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta 40 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Pudra över florsocker vid servering.
Publicerat den
4 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar