Gillar du kokos så är detta perfekt!
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält matfettet. Tillsätt mjölk och värm till 37 grader. Häll över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg som släpper bunken. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
- Rör ihop fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta. Bred fyllningen och rulla ihop.
- Skär i 3 cm tjocka bitar. Ställ med snittytan upp i en smord form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Låt jäsa ca 30 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, 20-30 minuter. Ta upp kakan ur formen och baka den eventuellt 5 minuter utan form om den känns degig i botten.
- Glasera den kalla kakan med florsocker utrört i vatten och strö på kokos.
Publicerat den
21 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar