Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bullkaka med kokosfyllning

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gillar du kokos så är detta perfekt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet. Tillsätt mjölk och värm till 37 grader. Häll över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg som släpper bunken. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
  3. Rör ihop fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta. Bred fyllningen och rulla ihop.
  4. Skär i 3 cm tjocka bitar. Ställ med snittytan upp i en smord form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Låt jäsa ca 30 minuter.
  5. Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, 20-30 minuter. Ta upp kakan ur formen och baka den eventuellt 5 minuter utan form om den känns degig i botten.
  6. Glasera den kalla kakan med florsocker utrört i vatten och strö på kokos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.