Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Burgare i pitabröd med myntayoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ärterna ger burgarna en jättefin konsistens. De går verkligen hem hos barnen (även vuxna då), som tycker de är godare än dem med bara kött. Det går bra att byta ut de gula ärterna mot kikärter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg ärterna över natten enligt anvisning på förpackningen.
  2. Mixa ärterna okokta till ett fint smul. Blanda ärterna med färs, lök, salt och peppar. Forma till burgare med blöta händer.
  3. Blanda alla ingredienser till myntayoghurten och smaka av med salt. Skär upp alla grönsaker.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna tills de är genomstekta, 2-3 minuter per sida.
  5. Fyll pitabröden med sallad, tomat, lök, burgare, yoghurtsås och eventuellt feferoni, avokado och groddar. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.