Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Café Creme

 
Skriv ut

Gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Häll socker och vatten i en torr stekpanna. Rör tills blandningen kokat upp och sockret smält. Koka sedan på kraftig värme tills sockret är gyllenbrunt. Häll på den heta glasyren i en osmord ugnssäker form. Vrid på formen tills botten och kanter är täckta av den tjocka glasyren.
  3. Hetta upp mjölken, rör i kaffepulvret så det löser sig. Låt svalna. Vispa ihop ägg, salt och socker, bara tills allt är blandat. Rör ner mjölk/kaffeblandningen. Häll äggsmeten i formen och täck den. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen tills smeten har stelnat, ca 45 minuter.
  4. Låt puddingen svalna. Stjälp upp den på ett stort fat så att glasyrsåsen ryms vid sidan av puddingen. Den glasyr som ev sitter kvar i formen kan lösas upp med lite kokhett vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.