Kakor på pinne blir ett roligt inslag på barnkalsen! Amerikanskt recept.
Instruktioner
- Kaka: Värm ugnen till 180 grader. Vispa smör och socker fluffigt och lätt.
- Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa.
- Sikta mjölet med bakpulvret och ställ det åt sidan.
- Blanda créme fraiche med apelsinskal och chokladhack. Blanda ned det i smörfluffet.
- Rör sedan försiktigt ned mjölblandningen. Häll smeten i en smord och bröad sockerkakasform och grädda den 30-40 min (tänk på att varje ugn är olika). Kolla med en sticka om kakan är klar. Den ska vara fuktig men inte kladdig.
- Cake Pops: Riv ned sockerkakan i en skål och blanda smulorna med Philadelphiaost. Den ska bli ganska fast.
- Rulla massan till kulor i valfri storlek. Stick ned en pinne (skär till pinnarna i lagom långa bitar av t.ex. blompinnar i trä) i varje kaka och lägg dem på en bricka. Ställ brickan med klubborna i frysen. Låt dem stå till sig i frysen medan du gör chokladtoppingen.
- Topping: Du kan använda lite vad du vill, riktigt mörk choklad eller vit choklad delvis färgad med röd hushållsfärg. Blanka av chokladen med någon msk smör för att den ska bli riktigt blank och fin. Doppa ned dina Cake Pops i chokladen och se till att de har fått choklad runt om. Doppa i fint strössel och låt dem stelna.
Publicerat den
20 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar