Som den gräddigaste gräddglass - men gjord på cashewnötter och kokosmjölk. Får ett chokladigt och knaprigt täcke och toppas med läckra toppingar.
Instruktioner
- Blötlägg cashewnötterna i minst 6 timmar. Häll av, skölj och låt cashewnötterna rinn av. Mixa nötterna till ett mjöl i en matberedare eller blender. Tillsätt kokosmjölk, lönnsirap, vaniljpulver, kakao och dadlar. Fortsätt att mixa till en slät smet. Häll upp smeten i 4 glassformar. Ställ i frysen i minst 6 timmar.
- Chokladdopp:
Smält kokosolja i en kastrull. Tillsätt lönnsirap och kakao. Rör till en slät konsistens. Häll upp i en hög, smal form, t ex ett glass eller en kopp. (Receptet ger en stor sats, mend et behövs för att kunna doppa hela pinnen. Eventuella rester kan sparas i kylen och användas igen).
- Ta ut glassen ur formen. Doppa i chokladoljan. När chokladen stelnat, doppa en gång till och strö genast över valfri topping. Lägg tillbaka i frysen eller servera med en gång. Glassen blir godast om den får stå framme ca 15 minuter före servering.
Publicerat den
28 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar