Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cashew- och kokosglass med chokladsmak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Som den gräddigaste gräddglass - men gjord på cashewnötter och kokosmjölk. Får ett chokladigt och knaprigt täcke och toppas med läckra toppingar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg cashewnötterna i minst 6 timmar. Häll av, skölj och låt cashewnötterna rinn av. Mixa nötterna till ett mjöl i en matberedare eller blender. Tillsätt kokosmjölk, lönnsirap, vaniljpulver, kakao och dadlar. Fortsätt att mixa till en slät smet. Häll upp smeten i 4 glassformar. Ställ i frysen i minst 6 timmar.
  2. Chokladdopp: Smält kokosolja i en kastrull. Tillsätt lönnsirap och kakao. Rör till en slät konsistens. Häll upp i en hög, smal form, t ex ett glass eller en kopp. (Receptet ger en stor sats, mend et behövs för att kunna doppa hela pinnen. Eventuella rester kan sparas i kylen och användas igen).
  3. Ta ut glassen ur formen. Doppa i chokladoljan. När chokladen stelnat, doppa en gång till och strö genast över valfri topping. Lägg tillbaka i frysen eller servera med en gång. Glassen blir godast om den får stå framme ca 15 minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.