Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cauliflower cheese

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Som den brittiska släktingen till mac´n´cheese är cauliflower cheese gjord på blomkål istället för makaroner. Supergod, billig vardagsmat som passar till en mängd olika tillbehör - om du nu inte slevar i dig den som den är! Den nötiga ostsmaken kommer från den nygamla favoriten näringsjäst som du hittar i din välsorterade matbutik eller i hälsokostbutiker. Näringsjäst, som även kallas bjäst, innehåller B-vitaminer och liknar små gula flingor som kan strös över mackor, soppor, gratänger och ger dig en naturlig umamirik ostsmak. Använd den med andra ord som du annars skulle använda riven parmesan. Glutenfritt, laktosfritt och äggfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär blomkålen i mindre buketter (spara stammen till exempelvis blomkålssoppa en annan dag) och sjud dem i grönsaksbuljong i ca 4 minuter.
  3. Häll av i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Låt dem rinna av och häll sedan ner blomkålsbuketterna i en bunke.
  4. Tillsätt matlagningsgrädde, skivad vitlök, näringsjäst, muskot, gurkmeja och en nypa salt och peppar. Rör om så att all blomkål täcks och häll över i en smörad eller oljad ugnsform.
  5. Sätt in i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Sätt gärna på "grill" de sista 5 minuterna så att gratängen får en fin yta.
  6. Dekorera gratängen med krasse och tunt skivade rödbetor

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.