Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ceviche med rökig sötpotatispuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färgstark och fräsch förrätt med massor av härliga smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skär sötpotatisen i bitar, lägg den i en långpanna. Ringla över rapsolja och strö på flingsalt. Baka i ugnen i ca 30 minuter eller tills bitarna mjuknat. Låt svalna.
  3. Skala och skär ingefäran i mindre bitar. Mixa sötpotatis, ingefära, rivet limeskal och chipotlepaste. Smaka av med salt och eventuellt mer limesaft.
  4. Skär fisken i stora tärningar. Lägg i en bunke tillsammans med tunt skivad rödlök, finhackad chili, limesaft, olivolja och lite salt. Tillsätt halverade tomater, tärnad paprika och tärnad avokado. Blanda försiktigt och låt stå i 15 minuter.
  5. Fördela i 4 glas. Klicka lite sötpotatispuré på varje och dekorera med koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.