Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chardonnay- och timjanmarinerade morötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sommarmorötterna får en mustig smak och doft med hjälp av vitt vin och lite timjan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först örtoljan, som du även kan använda till grillat, sallader och såser: Blanda örterna med olivolja och salt. Ställ oljan svalt och mörkt. Oljan bör förbrukas inom en vecka.
  2. Örtsmör, även gott att lägga på färdiggrillade grönsaker eller en bit kött: Rör ihop smör med örtolja. Krydda med örtsalt och peppar.
  3. Skrapa eller skala och skär morötterna i 1 cm stora slantar. Koka dem i lättsaltat vatten 5-10 minuter tills de är nästan mjuka. Häll av vätskan.
  4. Fördela morötterna i 4 stora aluminiumfolieark. Strö över timjan och lägg på en klick örtsmör. Vik upp folien till små paket med en öppning längst upp. Häll på vinet.
  5. Vik ihop paketen helt. Vira gärna in varje paket i ytterligare ett aluminiumfolieark för att minimera risken att vinet läcker ut.
  6. Grilla paketen på direkt värme ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.