Sommarmorötterna får en mustig smak och doft med hjälp av vitt vin och lite timjan.
Instruktioner
- Gör först örtoljan, som du även kan använda till grillat, sallader och såser: Blanda örterna med olivolja och salt. Ställ oljan svalt och mörkt. Oljan bör förbrukas inom en vecka.
- Örtsmör, även gott att lägga på färdiggrillade grönsaker eller en bit kött: Rör ihop smör med örtolja. Krydda med örtsalt och peppar.
- Skrapa eller skala och skär morötterna i 1 cm stora slantar. Koka dem i lättsaltat vatten 5-10 minuter tills de är nästan mjuka. Häll av vätskan.
- Fördela morötterna i 4 stora aluminiumfolieark. Strö över timjan och lägg på en klick örtsmör. Vik upp folien till små paket med en öppning längst upp. Häll på vinet.
- Vik ihop paketen helt. Vira gärna in varje paket i ytterligare ett aluminiumfolieark för att minimera risken att vinet läcker ut.
- Grilla paketen på direkt värme ca 10 minuter.
Publicerat den
6 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar