Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med Amaretto

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En sagolikt god cheesecake som tar lite tid att göra men är som sagt väl värd besväret, för god blir den speciellt om man serverar den tillsammans med lite bärsås till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först pajskalet: Sätt ugnen på 175 grader. Smula kexen och blanda med socker och smält smör. Klappa ut massan i en springform (ca 25-26 cm) med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna.
  2. Fyllning: Vispa osten på låg hastighet med sockret. Vispa i gräddfilen, vaniljsockret, vetemjölet och äggen, ett i taget. Kör persikorna till puré i mixer, rör ner purén i ostfyllningen och smaksätt med Amaretto (mandellikör). Häll i pajskalet, grädda i ugnens nedre del. Titta efter ca 40 minuter; fyllningen kan fortfarande vara lite lös i mitten.
  3. Gräddfilslager: Blanda gräddfil med socker och bred på ett lager. Grädda ytterligare ca 7-8 minuter. Låt kakan svalna, ställ i kylen helst över natten. Njut den nästa dag tillsammans med en bärsås (valfria bär mixade med florsocker).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.