Härligt krämig cheesecake med citrussmak.
Instruktioner
- Förbered en springform ca 20 cm i diameter genom att klippa ett bakplåtspapper så att det täcker botten och går upp lite på kanten. Klä utsidan av formen med dubbla lager aluminiumfolie.
- Blanda philadelphiaost, socker, maizena, vaniljsocker, likör och ägg i en matberedare. Tillsätt grädden och kör några sekunder.
- Häll vatten i en långpanna ca 3 cm högt upp på kanten. Sätt ugnen på 175 grader och ställ in långpannan mitt i ugnen.
- Häll smeten i springformen och ställ den i vattenbadet när ugnen nått upp till 175 grader.
Grädda i 55 minuter. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan i 5 minuter. Stäng därefter luckan och låt kakan stå kvar och kallna.
- Pressa saften ur mandarinerna och blanda den med gelésockret i en kastrull. Koka ihop blandingen ½ minut. Låt svalna.
- Skeda glasyren över kakan och låt den stelna helt. Låt gärna kakan stå i kylskåp över natten. Strö över lite riven mörk choklad vid servering.
Publicerat den
6 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar