Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med apelsinlikör

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Härligt krämig cheesecake med citrussmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered en springform ca 20 cm i diameter genom att klippa ett bakplåtspapper så att det täcker botten och går upp lite på kanten. Klä utsidan av formen med dubbla lager aluminiumfolie.
  2. Blanda philadelphiaost, socker, maizena, vaniljsocker, likör och ägg i en matberedare. Tillsätt grädden och kör några sekunder.
  3. Häll vatten i en långpanna ca 3 cm högt upp på kanten. Sätt ugnen på 175 grader och ställ in långpannan mitt i ugnen.
  4. Häll smeten i springformen och ställ den i vattenbadet när ugnen nått upp till 175 grader. Grädda i 55 minuter. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan i 5 minuter. Stäng därefter luckan och låt kakan stå kvar och kallna.
  5. Pressa saften ur mandarinerna och blanda den med gelésockret i en kastrull. Koka ihop blandingen ½ minut. Låt svalna.
  6. Skeda glasyren över kakan och låt den stelna helt. Låt gärna kakan stå i kylskåp över natten. Strö över lite riven mörk choklad vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.