Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med choklad

(1 kommentar)  
Skriv ut

En höjdare enligt chokladboken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Smält smör i en kastrull. Pensla tårtringen inuti med smält smör. Kör kexen i mixer. Rör ner smulorna i det smälta smöret och tillsätt socker. Pressa ner blandningen i botten av formen. Baka i ca 10 minuter.
  3. Bryt under tiden chokladen i bitar och smält i en bunke i mikrougn eller vattenbad. Tillsätt hälften av crème fraichen, lite i taget under omrörning.
  4. I en annan bunke blandar du resterande crème fraiche och kesella med sockret och maizenan, därefter häller du i chokladblandningen och till sist ägget.
  5. Häll cheesecakemassan i formen och baka i ca 25 minuter. Låt kallna och ställ i kyl över natten. Innan servering garnerar du med hyvlad choklad och florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 7smultron 6 november 2008

    är detta tänkt till en normalstor springform eller? Ca 25 cm diameter?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.