Jättegod och mager då jag använt créme fraiche och kesella
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Smält smör i en kastrull. Pensla tårtringen inuti med smält smör. Kör kexen i mixer. Rör ner smulorna i det smälta smöret och tillsätt socker. Pressa ner blandningen i botten av formen. Baka i ca 10 minuter.
- Bryt under tiden chokladen i bitar och smält i en bunke i mikrougn eller vattenbad. Tillsätt hälften av crème fraichen, lite i taget under omrörning. I en annan bunke blandar du resterande crème fraiche och kesella med sockret och maizenan, därefter häller du i chokladblandningen och till sist ägget.
- Häll cheesecakemassan i formen och baka i ca 25 minuter. Låt kallna och ställ i kyl över natten. Innan servering garnerar du med hyvlad choklad och florsocker.
Publicerat den
6 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar