Amaretto är en mandellikör. Blandad i den här cheesecaken framhäver den den mörka chokladen och grädden på ett oemtoståndligt sätt.
Instruktioner
- Klä bottnen av en form med löstagbar kant, 23 cm i diameter, med ugnsfolie och pensla kanterna med olja. Lägg digestivekex och mandelbiskvier i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Smält smöret långsamt i en kastrull och rör i de krossade kakorna. Tryck ut blandningen i botten av formen och låt stå i kylskåp 1 timme.
- Sätt ugnen på 160 grader. Gör sedan fyllningen. Smält chokladen och låt den svalna. Rör osten mjuk och luftig i en skål. Tillsätt därefter socker, mjöl och vaniljessens och rör till en slät smet. Tillsätt äggen ett i sänder, och rör kraftigt tills allt är väl blandat. Rör ner den smälta chokladen, grädde och Amaretto. Häll smeten över den kalla kakbottnen och grädda i 50-60 minuter eller tills fyllningen stannat.
- Låt kakan stå i ugnen med ugnsluckan lite på glänt tills den kallnat. Lossa kakan genom att föra en kniv längs formens insida. Låt den stå i kylskåpet ca 2 timmar, ta sedan ut den ur formen och lägg den på ett serveringsfat. Täcke: Rör ner Amaretton i crème fraichen och bred ut över kakan. Strö krossade mandelbiskvier runtom som dekoration.
Publicerat den
28 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar