Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med citron

 
Skriv ut

En kall cheesecake täckt med hemlagad lemoncurd! Denna kaka ska inte bakas i ugn. Servera lättfryst, som den är eller tillsammans med lättvispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra formen lätt. Mixa kexen tillsammans med det smälta smöret. Tryck ut smeten i botten på en vanlig pajform eller en form med löstagbar kant. Ställ svalt.
  2. Gör lemoncurden: Tvätta citronerna och riv det yttersta skalet fint. (Spara en tesked av raspet till fyllningen.) Pressa ur 1 dl saft ur citronerna. Vispa samman alla ingredienserna till krämen utom smöret och sjud sakta under omrörning tills den tjocknat. Smält ner smöret i blandningen och ta från värmen. Kyl krämen något och låt stå svalt (gärna i vattenbad). Vispa samman grädden och sockret , det ska vara lättvispat men inte rinnigt.Vispa i osten och kör slätt. Lägg lite av lemoncurden i formen och bred ut över kexbotten. Låt stå svalt en stund. Slå ostfyllningen i formen och kyl i frys tills kakan stelnat helt. Bred ut lemoncurd över den färdiga kakan och frys till den stelnat. Ta fram kakan 10-15 minuter innan den ska serveras och låt den tina lite i kylskåp.
  3. Dekorera eventuellt med syltad frukt och florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.