Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med karamell

 
Skriv ut

En fantastisk cheesecake toppas med en len kolasås. En riktigt extra-allt kaka! Vill du ha en salt karamellsås tillsätt då 4-5 tsk flingsalt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda grädde, socker, smör och sirap till karamellsåsen i en kastrull och koka tills såsen tjocknat. Tillsätt vaniljsocker.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Krossa digestivekexen till botten och blanda med smält smör och kanelen. Lägg kexsmulorna i botten av en form, 24 cm i diameter med löstagbar botten. Tryck till med en sked så att det blir jämnt. Ställ i kylen under tiden du gör fyllningen.
  4. Rör ihop färskost, socker och citronskal. Tillsätt ägg och grädde under omrörning. Häll fyllningen i pajskalet och ringla över ca 1 dl karamellsås. Rör om lite med en gaffel.
  5. Grädda cheesecaken i ugnen i ca 60 minuter eller tills smeten har stelnat. Låt den svalna och ställ in i kylen. När den har svalnat ordentligt lossa försiktigt från formen. Spritsa resten av karamellsåsen. Häll mer av karamellsåsen över din cheesecake och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.