Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

cheesecake med krusbär

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Denna kaka blev så himla fin och somrig. Om du har sura krusbär kan det vara bra att tillsätta lite honung eller socker till aprikosmarmeladen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smör, ingefära och socker. Platta ut degen i botten av en springform (med löstagbar botten), 26 centimeter i diameter. Grädda botten i 5 minuter.
  2. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda 30-35 minuter.
  3. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull, tillsätt krusbären. Bred blandningen över kakan.
  4. Lyft ut kakan ur formen och lägg på ett serveringsfat. Garnera eventuellt med citronmeliss. Kan gärna bakas dagen innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • olrob56 30 juli 2010

    Hur varm ska ugnen vara?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.