- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Denna kaka blev så himla fin och somrig. Om du har sura krusbär kan det vara bra att tillsätta lite honung eller socker till aprikosmarmeladen
Instruktioner
- Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smör, ingefära och socker.
Platta ut degen i botten av en springform (med löstagbar botten), 26 centimeter i diameter. Grädda botten i 5 minuter.
- Vispa ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet. Häll fyllningen i pajskalet.
Grädda 30-35 minuter.
- Smält aprikosmarmeladen i en kastrull, tillsätt krusbären. Bred blandningen över kakan.
- Lyft ut kakan ur formen och lägg på ett serveringsfat.
Garnera eventuellt med citronmeliss. Kan gärna bakas dagen innan servering.
Publicerat den
27 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur varm ska ugnen vara?