Detta är en fantastiskt god variant av cheesecake med en fräsch smak av lime och ingefära. Extra gott blir det med den spritsade garneringen som söt kontrast.
Instruktioner
- Gör bottnen. Klä botten av en springform, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smula ner digestivekexen i en skål. Blanda smöret med kexen.
- Rör ner florsocker, limeskal och ingefära. Blanda väl. Bred ut massan i botten av formen och ställ in den i kylen.
- Gör fyllningen. Häll vattnet i en liten kastrull och tillsätt gelatinet. Låt stå 5 minuter så att gelatinet sväller ordentligt. Smält gelatinet på svag värme.
- Lägg färskosten i en skål och tillsätt yoghurt, mjölk och florsocker. Tillsätt limeskal, ingefära och det upplösta gelatinet. Rör tills allt är ordentligt blandat.
- Ta ut formen med kexbotten. Häll försiktigt ner ostblandningen i formen, ställ in i kylen och låt den stelna i minst tre timmar, gärna längre.
- Gör garneringen. Vispa grädden hårt. Vispa äggvitorna med en nypa salt till ett fast skum. Vispa ner florsockret i äggvitan. Blanda grädde och äggvita. Spritsa ut gräddkrämen i vackra toppar på limepajen. Garnera med limeskivor.
Publicerat den
4 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar