Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med limesmak

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Detta är en fantastiskt god variant av cheesecake med en fräsch smak av lime och ingefära. Extra gott blir det med den spritsade garneringen som söt kontrast.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör bottnen. Klä botten av en springform, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smula ner digestivekexen i en skål. Blanda smöret med kexen.
  2. Rör ner florsocker, limeskal och ingefära. Blanda väl. Bred ut massan i botten av formen och ställ in den i kylen.
  3. Gör fyllningen. Häll vattnet i en liten kastrull och tillsätt gelatinet. Låt stå 5 minuter så att gelatinet sväller ordentligt. Smält gelatinet på svag värme.
  4. Lägg färskosten i en skål och tillsätt yoghurt, mjölk och florsocker. Tillsätt limeskal, ingefära och det upplösta gelatinet. Rör tills allt är ordentligt blandat.
  5. Ta ut formen med kexbotten. Häll försiktigt ner ostblandningen i formen, ställ in i kylen och låt den stelna i minst tre timmar, gärna längre.
  6. Gör garneringen. Vispa grädden hårt. Vispa äggvitorna med en nypa salt till ett fast skum. Vispa ner florsockret i äggvitan. Blanda grädde och äggvita. Spritsa ut gräddkrämen i vackra toppar på limepajen. Garnera med limeskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.