Instruktioner
*Smula sönder kexen och blanda med smält smör. Lägg ut smulorna i en pajform med löstagbar botten och tryck till lite med handen, så att blandningen bildar en tunn botten. Lägg ett bakpapper på plåten under formen (formen kan läcka i ugnen).
Grädda enbart kexbottnen i 5-10 min i 200 grader. ta ut formen och ställ den åt sidan.
*Blanda osten,äggen och sockret till en röra. Fördela denna över den förgräddade kexbottnen. Grädda mitt i ugnen i 180 grader i ca 35min eller tills fyllningen "lyfter" lite längs kanterna och en aning i mitten. Låt kakan kallna.
*Blanda sedan det till överst lagret en röra av creme fraiche, vanilj och florsocker. Bred ut det över den kalla kakan. Grädda nu i 180 grader i 6-8 min, så att ytan stelnar lite grann. Låt kakan kallna.
* Servera med skalad och skivad kiwifrukt, hela fräscha björnbär eller hallon eller jordgbbar. Servera dessutom med en sås av passionsfrukt.
*passionsfruktssås:
Räkna med att 8-10 frukter blir lagom till en cheesecake. Skär itu frukterna, skrapa ur innehållet med en sked och smaksätt röran med lite socker. (Såsen är även supergod till vaniljglass.)