Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med passionsfruktssås

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kakan kan göras en dag i förväg och är dryg -räcker till minst 8-10 personer. Den tar lite tid att göra men det är definitivt värt det! Den blir både vacker och supergod! Perfekt att bjuda på till fest!

Ingredienser

Instruktioner

*Smula sönder kexen och blanda med smält smör. Lägg ut smulorna i en pajform med löstagbar botten och tryck till lite med handen, så att blandningen bildar en tunn botten. Lägg ett bakpapper på plåten under formen (formen kan läcka i ugnen). Grädda enbart kexbottnen i 5-10 min i 200 grader. ta ut formen och ställ den åt sidan. *Blanda osten,äggen och sockret till en röra. Fördela denna över den förgräddade kexbottnen. Grädda mitt i ugnen i 180 grader i ca 35min eller tills fyllningen "lyfter" lite längs kanterna och en aning i mitten. Låt kakan kallna. *Blanda sedan det till överst lagret en röra av creme fraiche, vanilj och florsocker. Bred ut det över den kalla kakan. Grädda nu i 180 grader i 6-8 min, så att ytan stelnar lite grann. Låt kakan kallna. * Servera med skalad och skivad kiwifrukt, hela fräscha björnbär eller hallon eller jordgbbar. Servera dessutom med en sås av passionsfrukt. *passionsfruktssås: Räkna med att 8-10 frukter blir lagom till en cheesecake. Skär itu frukterna, skrapa ur innehållet med en sked och smaksätt röran med lite socker. (Såsen är även supergod till vaniljglass.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.