Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med rabarbertopping

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Låt dina gäster få en ljuvlig liten glasburk/serveringsskål fylld med läcker cheesecake och frisk rabarbertopping. Kul och dekorativt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Finfördela kakorna i en matberedare. Häll i smöret och kör till en massa. Fördela kakmassan i 4-6 portionsstora serveringsskålar och tryck till så att bottnarna täcks. Ställ kallt i ca 30 minuter.
  2. Blanda mascarpone och florsocker. Vispa grädden och vänd ner försiktigt. Fördela krämen i serveringsskålarna. Ställ kallt i 2-3 timmar, gärna över natten.
  3. Rabarber i vanilj- och sockerlag: Ansa och skiva rabarbern. Koka upp rabarber, socker och vatten tills sockret löser sig, ca 10 minuter. Smaka av med vaniljessens. Låt kallna.
  4. Garnera serveringsskålarna med en klick rabarber och servera en skål med rabarber i vanilj- och sockerlag vid sidan av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.