Denna potatis passar mycket bra till Filégryta med svamp och lök.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och torka potatisarna. Stick med en gaffel i dem, så att de inte spricker i skalet. Lägg potatisarna på ett galler i ugnens nedre del och baka dem i ca 60 minuter, tills de är mjuka.
- Grovmosa osten och tillsätt créme fraiche. Smaksätt med lite sdalt och peppar.
- Dela potatisen och gröp ur de mesta av varje halva. Blanda potatismoset med getostkrämen. Fyll den urgröpta skalhalvorna med potatisblandningen (så här långt kan potatisen förberedas).
- Höj ugnsvärmen till 250 grader och gratinera högt ujpp i ugnen, 8-10 minuter, tills potatisen fått fin färg.
Serveras till Filégryta med svamp och lök.
Publicerat den
27 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar