Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chèvrelax med vitlökstomater

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En variant av vardagslaxen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg laxen i en ungsfastform. Om du använder en hel laxfilé läggs den med skinnet ner. Blanda gräddfil / crème fraiche med chèvre (som mosas). Krydda med en klick honung, salt och peppar.
  2. Häll smeten över laxen.
  3. Skär av toppen på tomaterna och skär vitlöken i stavar som du stoppar i tomaten. Du kan också lägga ett basilikablad i tomaten. Lägg på toppen.
  4. Ställ in tomater och lax i ugnen på 225 grader i ungefär 25 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 58 grader.
  5. Servera med pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.