En snabblagad vegetarisk rätt. För att få det lite matigare kan du komplettera med grillade pilgrimsmusslor.
Instruktioner
- Koka bönorna i saltat vatten några minuter, så att de är al dente och fortfarande lite "gnissliga". Häll av kokvattnet, spola i iskallt vatten och låt rinna av.
- Dela tomaterna på längden, skär bort bladfästet och pressa ut juice och kärnor i en skål. Skär upp fruktköttet.
- Lägg oljan och finhackad vitlök i en medelvarm stekpanna och rör om när det börjar puttra - det får inte ta färg. Höj värmen, häll i tomatjuicen, rör om och låt koka ner. Tillsätt sedan tomatköttet, låt koka i någon minut under omrörning. Sänk värmen och tillsätt bönorna så att de blir varma.
- Stek halloumi i en grillpanna för att få fina grillränder, lägg sedan upp dem på ett serveringsfat, lägg tomat- och bönröran ovanpå, strö över persilje- eller basilikablad, ringla över lite olivolja och krydda med nymalen svartpeppar. Ät ganska omgående, annars svalnar osten och blir hård.
Publicerat den
16 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar