Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

I den här klassikern får en hel kyckling stå och puttra sig mör tillsammans med rotfrukter, vin, grädde och kryddor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg den tinade kycklingen i en annan gryta. När vattnet kokt upp, häll det över kycklingen så att det täcker hela.
  2. Tillsätt det skurna grönsakerna, lagerbladen, vitpepparkornen och det vita vinet och koka under locket på svag värme tills köttet är mört, cirka 2-2 1/2 timme.
  3. Ta upp kycklingen och låt svalna. Sila buljongen och koka ihop till ½ dl återstår. Tillsätt vispgrädde och fortsätt att koka till en jämn konsistens.
  4. Fräs paprikastrimlor, vitlök och purjolöksringar i olja och smör. Slå över såsen och låt puttra. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite worcestershiresås.
  5. Lägg upp kycklingen på ett stort fat och häll över såsen.
  6. Servera med nykokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.