Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilikryddad chokladmousse

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Het mousse som serveras med len grädde

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur chilin och hacka den fint. Koka upp ½ dl av grädden med chilihack efter smak. Låt svalna lite och sila grädden.
  2. Bryt sönder chokladen, lägg i en skål och smält över vattenbad. Ta av skålen från värmen och rör i den ljumma grädden och äggulan.
  3. Vispa resten av grädden och smaksätt med vaniljsockret. Vänd ner grädden i chokladen.
  4. Häll moussen i små glas eller koppar och ställ in i kylen ett par timmar för att stelna.
  5. Ta ut moussen i rumstemperatur en stund före servering. Garnera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.