Ostron kan verka krångligt men är en jättesnabb och enkel förrätt som inte ens kräver någon spis. Om du vill kan du pressa lite citron över dem och äta dem precis som de är.Salladen är smakrik med sötma från päronen, sälta från osten och lite syrlig marinerad svamp.
Instruktioner
- Sallad: Ansa och skiva svampen. Stek den lätt i olivolja. Koka upp vinäger och socker i en kastrull. Dra av från värmen och lägg i svampen. Låt dra 10 minuter. Häll av vinägern.
- Skär bort 2 cm på sparrisstjälken. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 2-3 minuter. Spola i kallt vatten så att kokningen avstannar.
- Skär osten i tärningar. Skala kärna ur och skär päronen i nudeltjocka strimlor.
- Blanda dressingen.
- Blanda alla ingredienser utom svartpeppar och solrosfrö med dressingen. Strö över dem till sist.
- Ostron: Öppna ostronen och lossa dem från skalen.
Fräs mangold snabbt i olivolja. Pressa över lime och låt svalna. Kärna ur och skär pepparfrukten i små tärningar.
- Servering: Lyft upp ostronet ur skalet och lägg mangold i botten. Lägg tillbaka ostronet och strö över spansk peppar.
Publicerat den
27 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar