Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate chip white cookies

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-18 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Extremt goda kakor för en spännande helg med vännerna kanske, eller kakjor till födelsedags kalas. Alla gillar dessa kakor. Kakorna ser ut som platta chokladkakor med vit choklad som sticker upp. Älskar dessa kakor så jag hoppas ni med gör de.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt igång ugnen på 175 grader.
  2. Hacka chokladen i två delar. Rör ihop smör, strösocker och Farinsocker tillsammans till de blir en pösig massa.
  3. Tillsätt sen kakao, Bikarbonat och mjöl, rör ner i smeten tills de blir en mörk kletig smet. Till sätt mjöl om de skulle vara för kladdigt. Tillsätt ägget sist.
  4. Vänd sen ner chokladen, rör om tills de har blandat sig ut med chokladkaks smeten. Klicka sen ut de på en plåt med bakplåtspapper på. Är ugnen klar in med första plåten och låt dem gräddas i mitten av ugnen i 10 minuter.
  5. Låt dem sen kylas av på ett galler. De går snabbt ungefär en 20-30 minuter tills de har stelnat. Serveras med kaffe eller mjölk.
  6. Ett tips: Då ni klickr ut dem kan ni välja från en liten klick till en stor klick. Om du vill ha mer choklad så tillsätt 100 gram till för att då kunna göra dem väldigt stora. Annars gör dem små och då räcker också bara 100 gram choklad till dem.
  7. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Cindroses 19 mars 2015

    Jättegoda kakor!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.