Det här är Roy Fares bästa chokladpaj. Chokladig, nötig och heeelt underbar!
Instruktioner
- Blanda ihop mjöl, florsocker, kakao och smör i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen i ca 20 minuter. Kavla ut degen 3-4 mm tjock på mjölad arbetsbänk. Klä en form med löstagbar kant 28 cm i diameter, med degen. Ställ i frysen i 35-40 minuter.
- Pekanfyllning:
Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka 200 g pekannötter. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Vispa äggen fluffiga tillsammans med farinsocker, socker och salt. Vispa i chokladsmöret och mjöl.
- Strö pekannötterna i formen och häll över smeten. Toppa med 100 g hela pekannötter. Grädda i mitten av ugnen tills pajen fått fin gyllenbrun färg och känns fast, ca 30 minuter. Låt svalna.
- Servera pajen med en klick lättvispad grädde.
Publicerat den
27 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar