Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad brûlée

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Finsmakarens val som avrundning på en riktigt god middag.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150°. Vispa ihop grädde, mjölk, socker och kakao i en kastrull. Koka upp. Vispa upp äggulorna i en bunke. Häll gräddmjölken över äggen under kraftig vispning. Tillsätt vaniljsocker. Fördela smeten i 4 portionsformar som rymmer 1 1/2 dl vardera. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 60 min. Smeten är lite lös i mitten men stelnar när den kallnat. Låt formarna stå i kylen över natten. Vid serveringen: Sätt ugnen på ”grill”, högsta värme. Strö råsocker på bruléformarna och gratinera under grillen, men låt ugnsluckan vara öppen. Låt stå någon minut tills sockret har smält och fått färg. Passa dem noga. Sikta över lite kakao och garnera med valnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.