Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och bärrulltårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna fjäderlätta godsak kan avnjutas med gott samvete.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 225 grader. Smöra en ca 20 * 30 cm stor form och klä den med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker luftigt med hjälp av en elvisp. Sikta ner mjölet och kakaon och tillsätt försiktigt det varma vattnet. Vänd ner detta i äggblandningen med en stor metallslev tills allt är ordentligt blandat. Skeda över smeten i formen och grädda i 8 - 10 minuter.
  2. Ta ut bottnen och vänd upp den på en bit bakplåtspapper. Jämna till kanterna med en vass kniv, rulla ihop alltsammans med pappret på och låt svalna på ett ugnsgaller.
  3. Fyllning: Häll grädden i en skål och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills dess att toppar bildas och skeda över hälften av grädden i en annan skål. Hacka och mosa samman hälften av bären och rör ner dem i den ena skålen. Rulla ut bottnen, dra av pappret och bred på chokladsåsen. Fördela bärgrädden jämnt över chokladsåsen, rulla försiktigt ihop alltsammans och lägg över på ett fat. Bred resten av grädden ovanpå och garnera med resten av bären.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.