Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och Baileystryffel

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Otroligt god tryffel med Baileys.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vispgrädde. Bryt mörk choklad i småbitar i en stor skål. Häll den kokande grädden över. Klicka ner smör.
  2. Vänta ett par minuter innan du blandar försiktigt till en slät kräm.
  3. Låt stå kallt ca 30 min, rör om igen. Låt stå kallt ytterligare ca 20 minuter eller tills det har blivit en fast, men inte hård, massa.
  4. Häll på Baileys och blanda försiktigt. Gör små kulor av massan, rulla i en blandning av kanel och kakao.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • ToreSnigel 26 november 2010

    kan man rulla det i florsocker också? värkar goda måste testa det någon dag ! :)

  • Vivoplena 26 november 2010

    Ja, det borde nog funka. Kanel, kakao, kardemumma, brukar jag ha dock. Prova. Risken är dock att florsockret "absorberas" av pralinen, men som sagt, testa!

  • slrickard.andersson@gmail.com 7 december 2010

    Hej! Nar du skriver att det blir for 20 personer, menar du att det blir 20 tryfflar? Vill gora mannga...

  • Vivoplena 8 december 2010

    Jag vet inte hur många det blir exakt, men du ser ju skålen på bilden.

  • LenaOdhed 13 december 2010

    Vilken % är brukar du ha på den mörka chokladen? 70%?

  • Vivoplena 13 december 2010

    Jag måste erkänna att jag brukar ta 1 st 200g Marabou Mörk och en liten Anton Bergh eller så. Det brukar bli smaskigt värre! Rätt billigt också.

  • Wildstar66 16 december 2010

    Hej ! Jag gjorde en omg som skulle vara till Jul, dagen efter var jag tvungen att göra en ny dubbel sats eftersom den första var sluuut ! Så gott, jag blundar och njuter varje gång jag äter en boll, toppen goda ! tack !

  • Vivoplena 16 december 2010

    Kul att du gillade dem! :) Mumsa lugnt och god jul!

  • troxin 30 december 2012

    Vad är dom ljusa rullade i? florsocker?

  • Vivoplena 7 januari 2013

    Japp.

  • Vivoplena 7 januari 2013

    Eller om det är finmald polkagris.... Lite osäker, det är svårt att se.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.