Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och banandessert

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Kakan går fint att frysa in, väl inslagen i folie och plastpåse.

Ingredienser

Instruktioner

Skiva bananerna, lägg i skål och täck med likör. Låt stå i rumstemperatur. Sätt ugnen på 175 grader. Spara 2-3 rutor choklad. Bryt eller hacka resten och lägg i skål över kastrull med varmt vatten, ej kokande! Låt chokladen smälta långsamt och rör om ett par gånger. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 23-24 cm i diameter. Hacka nötterna grovt. Vispa smöret, sockret och vaniljsockret pösigt med elvisp. Tillsätt gulorna, en i taget och rör sedan ner mjölet. Vispa vitorna till hårt skum i absolut ren och torr skål. Rör ner drygt hälften och vänd sedan ner resten av vitan tillsammans med nötterna. Häll upp i formen och jämna till ytan. Grädda på nedersta falsen i 30-32 min. Kakan ska vara lagom kladdig i mitten. Riv lite choklad över den varma kakan och låt den sedan kallna helt, övertäckt med folie. Vispa grädden. Skär fina bitar av kakan och lägg upp på tallrikar. Fördela bananskivorna med likören runtom och klicka på en sked gädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.