Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och hasselnötstårta

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Saftig tårta med rik chokladsmak, glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

Mixa nötterna fint i matberedare, bryt chokladen i bitar kör i mixern tillsammans med nötterna tillsätt kakao, margarin och socker och mixa krämigt. Tillsätt äggulorna, mixa. Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med 5 drp citron. Vänd ner äggvitorna i chokladsmeten. Fyll smeten i smord teflonform med löstagbara kanter. Grädda i ugnsvärme 175 grader ca 30 min, prova med sticka. Ställ kallt i kyl/frys ett par timmar innan servering. Pudra med florsocker ovanpå vid servering, garnera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.