Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och ingefärspaj

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Syltad ingefära och mörk choklad är en lyckad kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, socker, ingefära och mjöl i en matberedare eller mixer och kör till en smulig massa. Blanda ner äggulorna och kör snabbt ihop till en deg. tryck ut degen i botten och upp på kanterna i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter, låt det kallna.
  4. Chokladfyllning: Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en tjockbottnad kastrull tillsammans med ingefärssirap och smör. Låt det smälta på låg värme eller i vattenbad, rör om då och då. När allt är smält, blanda ner grädden lite i taget. Häll blandningen i det gräddad pajskalet, strö på finhackad syltad ingefära.
  5. Låt pajen stelna, helst i kyl men den ska inte vara för kall när den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.