Syltad ingefära och mörk choklad är en lyckad kombination.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda smör, socker, ingefära och mjöl i en matberedare eller mixer och kör till en smulig massa.
Blanda ner äggulorna och kör snabbt ihop till en deg.
tryck ut degen i botten och upp på kanterna i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter, låt det kallna.
- Chokladfyllning:
Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en tjockbottnad kastrull tillsammans med ingefärssirap och smör. Låt det smälta på låg värme eller i vattenbad, rör om då och då.
När allt är smält, blanda ner grädden lite i taget. Häll blandningen i det gräddad pajskalet, strö på finhackad syltad ingefära.
- Låt pajen stelna, helst i kyl men den ska inte vara för kall när den serveras.
Publicerat den
28 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar