Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och jordgubbsmousse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det går inte att motstå den här sammetslena desserten med fluffig choklad och söt jordgubbsmousse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa en äggvita till ett vitt skum. Lägg chokladen i en värmesäker skål över en kastrull med sjudande vatten. Se till så att botten av skålen inte nuddar vattnet. Rör om ofta tills chokladen har smält, ta av från värmen.
  2. Rör ner en äggula i chokladen och vänd ner den vispade äggvitan. Blanda ner hälften av crème fraichen och skeda upp moussen i fyra glas. Kyl tills fast.
  3. Lägg jordgubbar och florsocker i en mixer och mixa till en slät puré.
  4. Vispa ner 2 msk crème fraiche i jordgubbspurén och vänd ner resten. Vispa den återstående äggvitan till ett vitt skum och vänd ner i jordgubbskrämen. Portionera upp jordgubbskrämen i glasen och kyl tills fast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.