Det går inte att motstå den här sammetslena desserten med fluffig choklad och söt jordgubbsmousse.
Instruktioner
- Vispa en äggvita till ett vitt skum. Lägg chokladen i en värmesäker skål över en kastrull med sjudande vatten. Se till så att botten av skålen inte nuddar vattnet. Rör om ofta tills chokladen har smält, ta av från värmen.
- Rör ner en äggula i chokladen och vänd ner den vispade äggvitan. Blanda ner hälften av crème fraichen och skeda upp moussen i fyra glas. Kyl tills fast.
- Lägg jordgubbar och florsocker i en mixer och mixa till en slät puré.
- Vispa ner 2 msk crème fraiche i jordgubbspurén och vänd ner resten. Vispa den återstående äggvitan till ett vitt skum och vänd ner i jordgubbskrämen. Portionera upp jordgubbskrämen i glasen och kyl tills fast.
Publicerat den
14 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar