Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och jordnötsgodis

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

De här krispiga godbitarna med jordnötssmör behöver inte bakas. Lätt, gott och perfekt till fikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en plåt med bakplåtspapper och kyl den under tiden som ingredienserna blandas.
  2. Hetta upp socker, mjölk och margarin i en kastrull på medelvärme och rör om tills margarinet har smält och blandningen är jämn och slät. Höj värmen och låt sjuda cirka två minuter under omrörning. Ta sedan av blandningen från värmen. Tillsätt kakao, vaniljpulver, jordnötssmör och havregryn och rör om tills allt är väl blandat.
  3. Klicka ut skeden matskedsvis på den kalla plåten, det bör bli ca 16 stycken. Ställ in plåten i kylen och kyl cirka en timma tills godisbitarna är fasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.