Knapriga godbitar som passar bra till en kopp starkt kaffe.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smörblandningen. Grovhacka nötterna och chokladen. Blanda ner det tillsammans med kaffet så att allt fördelas jämnt i degen.
- Rulla degen till tre längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Ta ut plåten och skär längderna diagonalt i ca 2 cm breda bitar. Vänd upp bitarna på plåten och ställ tillbaka plåten i ugnen och grädda ytterligare 15 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå i eftervärmen tills de är torra.
Publicerat den
6 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar