Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och kaffecheesecake

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Har inte testa själv men ser god ut..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman alla ingredienserna till tårtbotten och kanter. Tryck ut massan i en form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Den ska täcka både botten och kanterna.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Smält chokladen och blanda med kaffet.
  4. Blanda de övriga ingredienserna och rör till en helt slät smet. Slå hälften av fyllningen i formen.
  5. Tillsätt chokladkaffeblandningen till resten av fyllningen och ringla den över så det blir ett virvelmönster.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Låt kakan svalna och täck ytan med vaniljkesella. Dekorera med smält choklad och ett vackert sidenband.
  7. Variant: Tårtan kan också dekoreras med bär i stället för med smält choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.